ကိုယ္ၿဖစ္ခ်င္တာ မၿဖစ္တာ လူ ့ဘဝဘဲ......။ ။ကိုယ္ၿဖစ္ခ်င္တာၿဖစ္ေအာင္ ႀကိဳးစား႐တာလဲ လူ ့ဘဝဘဲ။

Saturday 4 June 2011

၀က္သား ဒုတ္ထုိး လုပ္စားၾကစို ့

က်ေနာ္တို ့ငယ္ငယ္က ေႏြရာသီေက်ာင္းပိတ္လို ့ရြာကိုျပန္ေတာ့ က်ေနာ့အေဖကေမးတယ္တဲ့၊
သားတို ့…မင္းတို ့ႀကီးလာရင္ ဘာလုပ္စားၾကမလဲကြတဲ ့(က်ေနာ္ေတာ ့ မမွတ္မိပါဘူး ၊လူႀကီးေတြျပန္ေျပာျပလို ့)
အေမ ့ရင္ခြင္ထဲ၀င္ခၽြဲေနတဲ ့ အငယ္ဆံုးသားက်ေနာ္က အရင္ဆံုးခုန္ထၿပီး ေျဖလိုက္ေတာ ့ (သားေတြကို
ဆရာ၀န္ အဂၤ်င္နီယာ၊စစ္ဗိုလ္ျဖစ္ေစခ်င္တဲ ့ က်ေနာ့အေဖ ပက္လက္လန္သြားတယ္ဆိုဘဲ)။
ျပန္ေျပာရမွာေတာ ့ခပ္ရွက္ရွက္ဘဲ ။က်ေနာ္ ေျဖလိုက္တာက…

’’ ဘိန္းမုန္ ့ ဖုတ္စားမယ္ ေဖေဖ ’’ တဲ ့။
ဘာဘဲေျပာေျပာ ခုထိစိတ္ေတာ ့မေလ်ာ ့ေသးပါဘူး။
ကဲဗ်ာ..၀က္သားဒုတ္ထိုးဘဲ လုပ္စားလိုက္ေတာ ့မယ္ဗ်ိဳ ့။




လိုတာကေတာ ့

၁။ ၀က္အူစုံ၊ေက်ာက္ကပ္၊သရက္ရြက္၊
၀က္ပါးသား၊၀က္နားရြက္၊၀က္ပါးသား၊၀က္နားရြက္ ၁- ပိႆာ

၂။ ေတာအရက္(ပထမဦးေရ)ျပင္းျပင္း ၁- ပုလင္း

၃။ ေရသန္ ့ ၃- ပုလင္း

၄။ သၾကား( ေႂကြဇြန္း ) ၅- ဇြန္း

၅။ ငရုပ္ေကာင္းမွုန္ ့(ေႂကြဇြန္း) ၃-ဇြန္း

၆။ ငရုပ္ေကာင္း အေစ့လိုက္(ေႂကြဇြန္း) ၂-ဇြန္း

၇။ ၾကက္ ႏုႏုတစ္ေကာင္(အေရခြံခၽြတ္ၿပီး) ၇၀-က်ပ္သားခန္ ့

၈။ ခ်င္း လက္ ၂-ဆစ္

၉။ ဆား အနည္းငယ္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ ေျမအိုး(ခပ္ရြယ္ရြယ္)တစ္လုံးကို သန္ ့စင္ေအာင္ေရေဆးၿပီး ေျမသင္းနံ ့ေပ်ာက္ေအာင္ ေနပူတြင္
လွန္းထားေပးပါ။(ေျမအိုး အသစ္ျဖစ္လွ်င္ပိုေကာင္းသည္)

၂။ ထိုေျမအိုးထဲသို ့ အခြန္သင္၍ ဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ခ်င္း၊ ငရုပ္ေကာင္းေစ ့၊
ငွက္ေပ်ာဖူးပုလင္းျဖင့္ ေတာအရက္ ၁-လံုး၊ေရ ၃-ပုလင္းထည့္လိုက္ပါ။

၃။ ၾကက္တစ္ေကာင္လံုး အရိုးမ်ားက်ိဳးေၾကသြားေအာင္ နာနာထုရိုက္ေပးပါ။

၄။ ထိုၾကက္ေကာင္ကို ေရလံုး၀မထိပါေစႏွင့္၊ ၿပီးလွ်င္ ဓါးျဖင့္အနည္းငယ္မႊန္းၿပီး ဆားအနည္းငယ္၊
ငရုပ္ေကာင္းမွ ုန္ ့မ်ားမ်ားျဖင့္ ၁၅မိနစ္ခန္ ့နာနာနယ္ထားေပးပါ။

၅။ ၿပီးလွ်င္ အိုးထဲအေကာင္လိုက္ထည့္ၿပီး မီးမွ်င္မွ်င္ျဖင့္ ၁၀-နာရီၾကာေအာင္ ျပဳတ္ရမည္။
ထိုသို ့ျပဳတ္ၿပီးေသာအခါ ၾကက္အေကာင္ကို ဆယ္ယူပါ။(ၾကက္အသား၊အရိုးတို ့တြင္အခ်ိဳရည္လံုး၀မရွိေတာ့ပါ)

၆။ ဆားအနည္းငယ္၊ ငရုပ္ေကာင္းမွ ုန္ ့တို ့ျဖင့္နယ္ထားေသာ ၀က္သားမ်ားကို ၾကက္ျပဳတ္အိုးထဲထည့္ၿပီး
မီးမွ်င္မွ်င္ျဖင့္ ၆-နာရီၾကာေအာင္ ျပဳတ္ရမည္။

၇။ ဒယ္အိုးတြင္ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး မီးဖိုေပၚတင္ပါ။ ဆီပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ သၾကားခပ္၊

အရက္ေမႊး အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး အခ်ိဳရည္မ်ား၀င္ေနေသာ ၀က္သားမ်ားကို အိုးကပ္လွိမ့္ပါ။ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း၊ ငရုပ္ေကာင္းမွ ုန္ ့၊ ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) တို ့ကိုေရာစပ္ၿပီးထည့္လွ်င္ အနီေရာင္သန္းလာၿပီး ေမႊးႀကိဳင္သင္းပ်ံ ့ ေသာ ၀က္သားဒုတ္ထိုးကို ရပါၿပီ။


မွတ္ခ်က္။ ။ဒီနည္းစနစ္ဟာ professional ၀က္သားဒုတ္ထိုးသည္ရဲ ့ လွ်ိဳ ့၀ွက ္recipe ပါ။

ၾကက္ျပဳတ္ေနတုန္းမွာ အရက္နံ ့တစ္ေထာင္းေထာင္းထြက္ေနလိမ့္မယ္ေနာ ့။ မစိုးရိမ္ပါနဲ ့။
ၾကက္ျပဳတ္အခ်ိဳရည္ဟာ ခုႏွစ္ႀကိမ္တိတိ သံုးနိ ုင္ပါတယ္။
၀က္သားဒုတ္ထိုး ဘယ္ေလာက္ေကာင္းေကာင္း အခ်ည္ရည္မေကာင္းရင္ေတာ့လဲ အလကားပါဘဲ။

1 comment: