ခုတေလာ က်ေနာ္အားေနတယ္ဗ်။ အိပ္တယ္ဗ်ာ တေနကုန္။ ၿပီးေတာ့ စားခ်င္လာတယ္ ။ကြန္ျပဴတာကီးဘုတ္ တေဒါက္ေဒါက္ေခါက္ၿပီး လိုက္ၾကည့္ေတာ့
အိမ္ရွင္မေတြက သူတုိ ့စားခ်င္တာဘဲ ခ်က္ျပဳတ္ၿပီး ဖိတ္ေၾကြးေနတာကိုဘဲေတြ ့ရတယ္။ အဲဒီေတာ့
က်ေနာ္ အိမ္ေထာင္ရွင္ထီးက ကိုယ္ကိုတိုင္စားဖို ့ ကိုယ့္ဘာသာဘဲခ်က္လိုက္ေတာ့မယ္။ ဒန္တန္ ့..တန္...
ေတာေၾကာင္သားဟင္း။
ကဲ..က်ေနာ္တို ့ပထမရွာရမွာက ေတာေၾကာင္ပါဘဲ။ ဗမာျပည္အလည္ျပန္ခ်ိန္ က်ေနာ္စားရတုန္းကေတာ့ က်ေနာ္တို ့ေမွာ္ဘီနား
၀ါးနက္ေခ်ာင္းရြာက မုဆိုးေတြဆီသြားျပီး ေအာ္ဒါမွာရတယ္ ။ေတာေၾကာင္ရွာဖမ္း၊မီးျမိဳက္ၿပီး လာပို ့ေပးဖို ့။
၃-ရက္အတြင္းလိုခ်င္တယ္လို ့။ "တကယ္လို ့ ၃-ရက္ျပည့္လို ့မွ မရရင္ေကာ ဆရာ" တဲ့ ဦးေလးႀကီးက ေမးေတာ့ ၊က်ေနာ့အကိုက "သိပ္ေခါင္းရွဳပ္ခံမေနပါနဲ ့ဗ်ာ၊ ခင္ဗ်ားအိမ္က ေၾကာင္ႀကီးေတာထဲလႊတ္ၿပီး ဖမ္းလာေပးလဲ ရပါတယ္" တဲ့။
ဟီ.. ဟိ။ က်ေနာ္စားခဲ့တာ ေတာေၾကာင္ဘဲေနမွာပါ(မ်က္ေစ့မွိတ္ၿပီးကို ယံုတယ္)။
တကယ္ စားေကာင္းတာဗ်။
မီးေသြးမီး မသံုးဘဲ၊ေကာက္ရုိးမီးနဲ ့ မီးၿမိဳက္ရင္ အနံ ့အရသာပိုထူးပါလိမ့္မယ္တဲ့။
မီးခိုးနံ ့ေပ်ာက္သြားဖို ့ ဆပ္ျပာေမႊး(ကာေဘာ္လစ္)နဲ ့ေကာင္းစြာေဆးေၾကာၿပီး
နာရီ၀က္ခန္ ့ေလာက္ေရထဲမွာစိမ္ထားပါတဲ့။
ေျမြသားဟင္းေတာ့ က်ေနာ္လည္း မစားရဲဘူး။
ေမွာ္ဘီ မိဘေတြအိမ္ကေန ၊ရန္ကုန္ေယာက္ခမႀကီးအိမ္ျပန္ေရာက္ၿပီး
ေၾကာင္သားဟင္းစားခဲ့ရတယ္လို ့ေျပာမိလို ့
ေယာက္ဖ(ေက်ာ္သူလင္း)က အၾကံေပးတယ္။ဆႏြင္းမွ ုန္ ့ကိုသာမန္အသားဟင္းထက္ ပိုထည့္ရန္လိုပါတယ္ဆိုပဲ။
အကိုလတ္က သူ ့အလုပ္သမားတစ္ေယာက္ကို ဆိုင္ကယ္နဲ ့သြားေခၚတယ္။
ေၾကာင္သားဟင္းခ်က္ စပယ္ရွယ္လစ္တဲ့။
ဒါက လံုးရည္ခမ္းခါနီးေပါ့။
လံုးရည္ခမ္းသြားရင္
မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့ ျဖင့္ၾကြပ္ေနေအာင္ခ်က္ပါ။ အရသာထူးျခားေသာ အသားဟင္း။
"ထန္းရည္နဲ ့ ျမည္းရင္ အရမ္းေကာင္းပါ၏" တဲ့။ က်ေနာ္က မေသာက္တတ္ေတာ့ ေျပာတတ္ဘူး။
အခ်ိန္မရလို ့ ထန္းရည္ေသာက္သင္တန္း မတက္ခဲ့ရဘူးဗ်ာ။
စာကေလးေၾကာ္ၾကြပ္ၾကြပ္။
ေရဘဲသား ေျခာက္ေၾကာ္။
ေရဘဲကို ရင္ခြဲဆားျဖဴးၿပီး တစ္ေနလွမ္းရပါမယ္။
ဗ်ိဳင္းေကာင္လံုးေၾကာ္။
No comments:
Post a Comment