ကိုယ္ၿဖစ္ခ်င္တာ မၿဖစ္တာ လူ ့ဘဝဘဲ......။ ။ကိုယ္ၿဖစ္ခ်င္တာၿဖစ္ေအာင္ ႀကိဳးစား႐တာလဲ လူ ့ဘဝဘဲ။

Thursday 3 May 2012

ဘီယာအေၾကာင္း သိေကာင္းစရာ


ဘီယာ၏ေကာင္းျခင္း

ဘီယာကို ဘာလီ၊ မုေယာစသည္တို ့ႏွင့္ကေဇာ္ေဖါက္ျပီး Hops ေခၚ တေဆးသီး (ဗ်စ္ပြင့္)ႏွင့္ ေပါင္းစပ္ ခ်က္လုပ္ရသည္။ ဘီယာ၏ အနံ ့အရသာေကာင္းဖို ့အတြက္ ဗ်စ္ပြင့္သည္ အဓိကျဖစ္သည္။ဗ်စ္ပြင့္ အမ်ိဳးအစား ေကာင္းေလ ဘီယာေကာင္းေလျဖစ္သည္။
ဗ်စ္ပင္သည္ ေနရာတိုင္းမွာ မျဖစ္ထြန္း။ ေဟာ္လန္ႏိုင္ငံတြင္ အေကာင္းစားဗ်စ္ပြင့္မ်ားထြက္သျဖင့္ ဒတ္ခ်္ ဘီယာနာမည္ႀကီးျခင္းျဖစ္သည္။
ဘီယာ၏ေကာင္းခ်က္မွာ တျခားအရက္ေတြလို ေသာက္ျပီးလွ်င္ရင္ပူျခင္း၊ ေရငတ္ျခင္းမရွိ။ ရင္ကို ေအးျမ ေစသည္။ ထူးျခားခ်က္မွာ သူ ့ထဲမွာ အာဟာရဓါတ္ေတြ ပါဝင္ေနျခင္းပင္ျဖစ္သည္။
ေရဆာေနတုန္းေသာက္လွ်င္ ေရငတ္ေျပေစသည္။ ပင္ပင္ပန္းပန္းအလုပ္ လုပ္ျပီးသည့္အခ်ိန္ေသာက္လွ်င္ အေမာကို ေျပေစ၏။ တကယ္ဆိုလွ်င္ ဘီယာကႀကိဳက္မယ္ဆိုလွ်င္ ႀကိဳက္ခ်င္စရာ။
ေသာက္လို ့က  အလြန္ေကာင္းတာကိုး...................။



အရသာရွိေအာင္ ဘယ္လိုေသာက္မလဲ

ဘီယာႏွင့္လိုက္ဖက္ေသာ အျမည္းမ်ားမွာ ႀကြပ္ႀကြပ္ရြရြေၾကာ္ထားေသာ အသားမ်ား၊ ဘဲကင္၊ ဝက္နံကင္၊ အာလူးေၾကာ္၊ ေျမပဲ၊ သီဟိုဠ္ေစ့ႏွင့္ ခ်ိစ္ စသည္တို ့ျဖစ္ေလသည္။



တခ်ိဳ ့က အျမွဳပ္မထေအာင္ဆိုျပီး ဖန္ခြက္ကို ေျမွာက္၍ တေစာင္းကိုင္ျပီးမွ ပုလင္းေခါင္းကိုေတ့ျပီး ငွဲ ့တတ္ သည္။ နည္းစနစ္မွန္မွန္ဆိုလွ်င္ ဒီလိုမငွဲ ့ရပါ။ ဖန္ခြက္ကို စားပြဲေပၚမွာ ျငိမ္ျငိမ္တင္ထားပါ။ ပီးေတာ့ အေပၚမွ အသာကေလးေလာင္းထည့္ရပါသည္။ အျမွဳပ္ထလွ်င္ထပါေစ။

အျမွဳပ္ထျခင္းသည္ပင္ ဘီယာ၏သရုပ္မွန္ျခင္းျဖစ္၏။

ထို ့ေၾကာင့္ ဘီယာကိုအျမွဳပ္မထနိဳင္ေလာက္ေအာင္ ေအးစက္ေနသည့္အေနအထားမွာ မေသာက္သင့္ပါ။ လံုးဝမေအးလွ်င္လည္း ရွတသည့္အရသာ မခံစားရဘဲ ရွိတတ္သည္။ ေအးလည္းေအး၊ အျမွဳပ္ကေလး တစီစီလည္း ထေနသည့္အခ်ိန္သည္ ေသာက္လို ့အေကာင္းဆံုးျဖစ္သည္ဟုဆို၏။

ဘီယာေသာက္သည့္အခါ အျမွဳပ္ကို အေပၚႏႈတ္ခမ္းႏွင့္ဖိခ်ျပီး တျဖည္းျဖည္းေမာ့ေသာက္ရသည္။ ဖန္ခြက္ ထဲမွာ လက္က်န္ရွိေနေသးလွ်င္ ထပ္မျဖည့္ရ။ ကုန္ေအာင္ေသာက္ျပီးမွ ထပ္ျဖည့္ရသည္။

ဘီယာႏွင့္တျခားအရက္မ်ား မတူသည့္အခ်က္တစ္ခုမွာ တျခားအရက္ေတြက သက္တမ္းၾကာေလ ေကာင္းေလ ျဖစ္ေသာ္လည္း ဘီယာကေတာ့ လတ္ေလေကာင္းေလျဖစ္၏။ ျပီးေတာ့ ဘီယာက ျငိမ္ျငိမ္ကေလး ေနရတာကို ႀကိဳက္သည္။ သူ ့ကိုမၾကာခဏ ဟိုေရႊ ့ဒီေရႊ ့လုပ္လွ်င္၊ သယ္ယူပို ့ ေဆာင္သည့္အခါမွာ သိပ္လွဳပ္လြန္းလွ်င္ အရသာေပါ့သြားတတ္သည္။

ထို ့ေၾကာင့္ အေကာင္းဆံုးဘီယာ ကိုေသာက္ခ်င္လွ်င္ ထိုဘီယာထုတ္လုပ္သည့္ျမိဳ ့မွာသာ ေသာက္သင့္ သည္။

ဘီယာကို ေပ်ာ့လို ့ သူ ့ခ်ည္းမေသာက္ခ်င္ဘူးဆိုလွ်င္လည္း တျခားအရက္ေတြႏွင့္ေရာလို ့ရသည္။ ဘီယာႏွင့္ေရာဘို ့အေကာင္းဆံုးအရက္မွာ အိုးဘရန္ဒီျဖစ္သည္။

ဘီယာတစ္ပုလင္းထဲကို အိုးဘရန္ဒီ ႏွစ္ပက္ေလာက္ ေရာထည့္လိုက္လွ်င္ အနံံ ပို၍ေမႊးပ့်ံလာျပီး အရသာ မွာလည္း ခ်ိဳျပင္းေလးမို ့ ဘယ္အရက္မွ မမွီေအာင္ ေသာက္လို ့ေကာင္းလွေပသည္ဟု  ႏိုင္ငံတကာ သို့့ေရာက္ရွိဘူးေသာ ဝါရင့္ေသာက္သံုးသူတစ္ဦးက ထုတ္ေဖၚေျပာၾကားဘူးသည္။
ေက်းဇူးႀကီးေပတကား။

အေရးအႀကီးဆံုးမွာ ဘီယာကိုေရခဲေသတၱာရဲ ့ေအာက္ဆံုးထပ္မွာ သိုေလွာင္ထားရမွာျဖစ္ပါတယ္။
ဒါမွ အနံ ့အရသာအျပင္ မ်က္ေစ့အသာပါ ခံစားရပါလိမ့္မည္ ျဖစ္ပါေၾကာင္း.......................................။
အရသာအစ မ်က္စိက လို ့ဆိုတဲ့ ဝါရင့္ဂုရုႀကီးေတြရဲ ့မိန္ ့မွာခ်က္ကို ေလးစားလိုက္နာေသာအားျဖင့္ေပါ့.. ။


No comments:

Post a Comment